مردمنيوز:
سال گذشته و در آستانه انتخابات مجلس یازدهم بود که ثبت نام نکردن محمدرضا عارف در این انتخابات باعث پچ پچهایی در میان شخصیتهای سیاسی شد؛ چرا که بسیاری نبود او در انتخابات مجلس را به سبب آمادگی برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ میدانستند.
آیا رویای دیرینه پاستور برای عارف محقق میشود؟
برای مثال در همان روزها صادق زیباکلام تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه من فکر میکنم هم سعید جلیلی و هم محمدرضا عارف خود را برای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ آماده میکنند، گفت: اینکه محمدرضا عارف در راس فراکسیون امید و شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان قرار دارد، شاید بخواهد وجهه خود را برای انتخابات بعدی که مهمتر است حفظ کند. اوایل پاییز هم حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران در مصاحبهای گفته بود که «در میان اصلاحطلبان عارف و جهانگیری فعالیت انتخاباتیشان را شروع کردند.»
علی صوفی، دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات هم درگفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در این باره میگوید: محمدرضا عارف تصمیم جدی برای حضور در عرصه انتخابات سال ۱۴۰۰ دارد و شواهد نشان میدهد که برای این کار
عزم جدی نیز دارد.
این زمزمهها ادامه داشت تا اینکه چندی پیش حسن رسولی عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان و از اعضای شورای شهر تهران که از فعالان سیاسی نزدیک به محمدرضا عارف است گفته که عارف احتمالا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نامزد خواهد شد. اما فارغ از اینکه چقدر احتمال حضور محمدرضا عارف در انتخابات جدی است شاید بد نباشد که نگاهی به فعالیتهای سیاسی او داشته و نظر شخصیتهای جریان اصلاحات را درباره او بیشتر بدانیم.
عارفِ همیشه محافظهکار
محمدرضا عارف اولین رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و
معاون اول رئیس جمهور در دولت هشتم بود. او در این سالها در کنار همه فعالیتهای سیاسی خود، موسس و رئیس بنیاد امید ایرانیان و عضو هیئت رئیسه بنیاد باران هم بوده است.
او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ کشور با شعار معیشت و منزلت و عقلانیت نامزد و تأیید صلاحیت شد، اما پس از یک ماه مبارزه انتخاباتی و پس از دریافت نامهای از سوی سید محمد خاتمی، چهار روز پیش از رأیگیری انصراف داد؛ او همچنین در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی سرلیست فهرست سی نفرهٔ ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان بود و توانست بالاترین آرای تهران و سرتاسر کشور را بدست آورد.
پس از پیروزی حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، او پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به محمدرضا عارف پیشنهاد کرد، اما عارف هیچیک را نپذیرفت.
موضوعی که حسن رسولی، سخنگوی انتخاباتی عارف درباره آن گفته بود: در عرف اداری نیز پسندیده نیست وقتی کسی نفر دوم یک دولت است، مسئولیت یک وزارتخانه را برعهده گیرد. مانند این است که یک دولت اصولگرا روی کار بیاید و به آقای احمدینژاد که ۸ سال رئیس جمهور بوده، پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی را بدهد؛ اگرچه اشکالی ندارد، ولی عرف آن را نمیپذیرد.
ناگفته نماند که محمدرضا عارف همواره به سبب عملکردش در مجلس و ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان همواره نقد جریان اصلاحات را به دوش میکشیده است تا جایی که علی صوفی وزیر تعاون دولت اصلاحات در این زمینه گفته بود: «عارف رای اول تهران شد و باید فعالتر میبود؛ عارف قطعا هزینه مدیریت ضعیف در فراکسیون امید و ناکارآمدی در مجلس دهم را پرداخت خواهد کرد.